torsdag 24 november 2016

Småtrollen och den stora översvämningen

Foto och text: Bemböle förskola
 
Vi har läst Småtrollen och den stora översvämningen av Tove Jansson. Vi valde denna bok för att få reda på hur allting började. Hur blev det en muminfamilj i det blåa runda huset i Mumindalen... Boken har många nya ord och är rätt lång. Det var mycket lättare att följa med i handlingen då vi gjorde vår egen "stora mörka skog" var Muminmamman sprang omkring med sitt Mumintroll.

Vi läste sagan med barngruppen i förskolan. Efteråt återberättade vi sagan för klass 1 då vi hade SFN. Vi använde oss av små muminfigurer i plast och "den stora mörka skogen" var sagan utspelade sig. Alla barnen hjälpte till att i tur och ordning återberätta och det var ett lyckat projekt. Rekvisitan hjälpte vi alla till att samla ihop. Vi tog det vi hade på förskolan och sedan fick också barnen hämta hemifrån  sådant som vi tänkte att kunde passa in (t.ex. muminfigurerna).

Barnen var glada över att ha fått höra hur allting började beträffande de kända Mumintrollen som de hört så många andra sagor om. Det var ett roligt och uppskattat projekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar